Vücutlarına sardıkları etleri Gürcistan'dan getirip Türkiye'de satıyorlar

Vücutlarına sardıkları etleri Gürcistan'dan getirip Türkiye'de satıyorlar
Et orada 5 lira bizde 40 lira. 20 kilo getirse, üç sefer yapsa, 60 kilo eder. Bunlar yalnız da çalışmıyor. Zayıf birini seçseniz, farkemezsiniz bile. X-ray cihazlarında ortaya çıkmıyor.

Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci kaçakçıların vücutlarına kırmızı et sararak Gürcistan'dan Türkiye'ye geldiklerini söyledi.Uyuşturucu olmak üzere kaçakçılığı önlemek için yeni yöntemler geliştirdiklerini, kaçakçıların da değişik yollara başvurduklarını ve bunları da dikkate aldıklarını anlattı. “Yöntemleri değiştirdik. Şu anda emniyetten daha modern cihazlar kullanıyoruz. Dedektör köpeklerin sayısını ve eğitimini arttırdık. Komşu ülkelerle, veri değişimine geçtik. X-ray'a giren araçların verilerine paylaşıyoruz.

Öyle yöntemlerle karşılaşıyorsunuz ki, mesela FETÖ'cüler valizlerle çocuk kaçırmaya çalıştılar. Otobüslerin üst bagajında göçmen kaçakçılığına tanık olduk. Motorun çeşitli bölmelerinde uyuşturucu kaçakçılığı. Pamuk balyaları içinde uyuşturucu çıkıyor.
Buradan X-ray'dan geçen araçlar Bulgaristan'da, Bulgaristan'ta X-ray'den geçen araçların verileri Türkiye'de görülebiliyor. Veri değişimleri otomatik olarak yapılıyor.
 ‘Kargo ile elbise gönderiyorum' diyor. Elbiseye uyuşturucu emdirmiş. Dedektör köpekler ile tespit ediliyor. Suya basıyorsunuz uyuşturucu ayrıştırılıyor. Bunu tekrar kurutup, uyuşturucu olarak kullanıyor. Bunu hem dedektör köpekler, hem de 2016 yılı sonunda aldığımız cihazlar ve tahlillerle ortaya çıkarıyoruz. Bu nedenle kargoları özel olarak inceliyoruz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.