Amazon'dan nasıl alışveriş yapılır

Türkiye'ye giriş yapan amazon alışveriş sitesini tanıyalım.

ABD'de kurulan e-ticaret ve bulut bilişim şirketidir. Jeff Bezos tarafından 5 Temmuz 1994'te ABD'nin Seattle şehrinde kurulmuştur.

Dünya çapında 300 bin çalışanı var ve yanlızca 40 bini Amazon’un kurulduğu şehir olan Seattle’de yaşıyor. online satışların %43’ü Amazon üzerinden yapılıyor.

63 milyon kişi Amazon Prime’a sahip ve bu rakam ABD’deki yetişkin nüfusun yaklaşık yüzde 25’ini oluşturmakta. Bir hanede genel olarak bir hesabı birden çok kişinin kullandığını düşünürsek Amazon Prime’ın satış rakamları akıl almaz boyutlarda.

Bir günde sadece 1,6 milyon paket kargolanıyor

Siparişlerin depolardan zamanında çıkmasını sağlayabilmek için otonom robotlar çalıştırıyor. 2016 yılından önce ABD’de bu rakam 30 bin iken, şuan 45 bin robot çalışıyor.

amazon'dan ürünü almaya çalıştığınızda birden fazla satıcı olduğunu ve fiyatının her birisine göre değişiklik gösterdiğini unutmayın birisinde fiyat 120$ iken diğerinde 100$'olabilir bu sizin ürünün aynı olmadığı değil sadece satış fiyatının farklı olduğundadır herkez kafasına göre bir fiyat biçe biliyor birde fiyatlar arada bir değişe biliyor bunu unutmayın ben cihazı alırken 120$'a satıyorlardı kredi kartındaki bir sorun yüzünden beklerseniz o anki fiyattanalırsınız 112$ oldu mesala 112 dolardan alırsınız.
Çoğu kişinin hatasıda budur herşeyi yaptım ama adres bölümünde hata verdi şimdi ürünlerin altında sadece kendi ülkelerine yada ülkeler arası satış tabiri vardır ona dikkat edin eğer "Domestic shipping rates " yazılı bir ürünü almak istiyorsanız Turkiye'ye göndermeyecekleri için adres bölümünde hata alırsınız bu yüzden "International & domestic shipping rates" seçeneği olan ürünü alacaksınız :)

Turkiye gümrük kurallarına göre 75 euro üstü bütün ürünler gümrüğe tabi olacaktır ve vergisini ödemek zorunda kalırsınız
Şimdi size  bir takip numarası zorunlu olarak verecektir bunu gönderdiği posta servisi yada kargo sisteminden takip edebilirsiniz genelde usps amerikan posta servisi üstünden ürünleri gönderiyorlar bunun yurt dışı takibini usps'den türkiye takibini ptt yurt dışı koli takibinden ediyorsunuz  ürün süresinin değişmesi  ürünün tam 1 ay sonra geldi kimisine 2 ay içerisinde gelirken kimisine 1 hafta içerisinde geliyor bu tamamen şansınıza kalmış birşey :)

İSTANBUL(AVR)(GÜMRÜKLÜ) yazıcak buda sizin bulunduğunuz şehre kargolanması için aktarıldı demektir

Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - ANKARA(ANKARA KİM) Bu ibare ben Ankarada yaşayan için kargomun Ankaraya gönderildiğini ve orda bulunduğunu gösteriyor

Gümrükte Tutuluyor - ANKARA(ANKARA KİM) En önemli yer burasıdır bu ibareyi görmeden sakın gümrüğe gitmeyin boşuna gitmiş olursunuz ne zaman ki Gümrükte Tutuluyor - ANKARA(ANKARA KİM) yazıyorsa o zaman bilinki ürününüz gümrük bölümüne aktarılmış ve orda incelenip sizin almanızı bekliyordur bu süre zarfında evinize bir bildiri kağıdı gelecektir isterseniz bunu beklemeden'de sadece ürünün (tracking) takip numarası ve en önemlisi alışveriş yaptığınız siteden ödeme bilgisini ayrıca kredi kartınızdan bu alışverişi gösteren bir dökümü (bilgisayar çıktısıda olabilir) yanınıza alınız aksi taktirde gümrükte çok para ödersiniz ama bu dediklerimi alıp giderseniz sorun yaşamadan ürüne ödediğiniz fiyatı gösterip bunun % kısmını hemen hesaplata bilirsiniz
127.49$'lık bir ürün aldım kargo ücreti 39.99$ eklendi 167.48$ ödemiştim eğer bildiri kağıdını götürmesseniz kargo ücretini çıkartmadan 167.48$'ın %20'sini hesaplayıp bana ödetirler ama ödeme kağıtlarımı kredi kartı extre çıktısını gösterip 127.49$'ın %20sini ödersiniz  46Tl falan tuttar birde ürünü alırken sizden 2Tl 10 kuruş gibi bir damga vergisi, gümrüğe sunma ücreti toplam 2.10Tl alıyorlar

Turkiye'ye ürün gönderiyor ve gerçekten ebay'dan bile ucuz bir site herkeze kolay gelsin

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.